Sot, zyrtarë të Forcës vendosën kurorë me lule pranë përmendores për viktimat e tërmetit që goditi brigjet e Malit të Zi dhe Shqipërisë më 15 Prill 1979. Përveç dëmit të madh material, 31 persona u vranë në Ulqin, emrat e të cilëve janë të gdhendur në monumentin poshtë Qytetit të Vjetër. Monumenti u ngrit në janar të këtij...
Deputeti i Listës Shqiptare, Genci Nimanbegu, ka zhvilluar një takim sot me ambasadorin e Mbetërisë së Belgjikës, Koen Adam. “Me z. Koen Adam, Ambasadorin e Mbretërisë së Belgjikës, një takim i hapur dhe miqësorë mbi çështjet e bashkësisë shqiptarë në MZ, rrjedhat politike në Mal të Zi dhe rajon dhe bashkëpunimin e ardhshëm,” theksoi Nimanbegu. Ai tha...
Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, do të kryesojë seancën e Këshillit për Mbrojtje dhe Siguri, i cili është planifikuar për nesër, dhe do të mbahet në Vilën "Gorica" ​​në Podgoricë. "Do të diskutohet mbi situatën në Ushtrinë e Malit të Zi për vitin 2020 dhe pjesëmarrjen e anëtarëve të Ushtrisë së Malit të Zi në...
Projekt-ndryshimet në Ligjin për Prokurorinë e Shtetit u paraqitën në Këshillin e Evropës, tha Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq. "Drafti i parë i ndryshimeve në Ligjin për Prokurorinë e Shtetit u paraqit në Këshillin e Evropës. Ne vazhdojmë përpara. Përfshirje e gjerë e të gjitha palëve të interesuara,” shkruan Abazoviq në Twitter. Zyra e Abazoviqit...
Ministri i Jashtëm Gjorgje Radulloviq dhe Ministrja e Mbrojtjes Olivera Injac mirëpritën përpjekjet e Shteteve të Bashkuara për t'i dhënë një shtysë të re negociatave midis qeverive Afgane dhe Talibane që synojnë t'i japin fund një konflikti të gjatë. Dje, ata morën pjesë në takimin e Këshillit të Atlantikut të Veriut të NATO-s në formatin e ministrave...
Nga Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit pohojnë se, për momentin, inicimin e prodhimit të kripës më së shumti e pengon çështja e pazgjidhur pronësore në zonën e Kripores. Në tekstin e hartuar në kuadër të projektit amerikan “Raportimi etik dhe profesional për studentët”, e të cilin e realizon Aleanca Qytetare, nga ky resor qeveritarë thanë se...
Në Malin e Zi, në 24 orët e fundit, shtatë njerëz vdiqën nga efektet e virusit corona, ndërsa u regjistruan 183 raste të reja të infeksionit, njoftoi Instituti i Shëndetit Publik (ISHP). Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi, laboratorë të tjerë publik dhe private, përfunduan analizën dje (e mërkurë, 14 prill 2021) dhe...
Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Malin e Zi ka zhvilluar për çdo vit anketimin me maturantët shqiptarë në Mal të Zi lidhur me preferencat e tyre për programet e studimit që duan t’i ndjekin, për universitetin dhe shtetin ku planifikojnë të studiojnë, me qëllim të kërkimit (sigurimit) të kuotave nga ministritë e arsimit të Republikës së Shqipërisë...
Nuk ka ndarje brenda koalicionit qeverisës në Malin e Zi, tha Zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq. "Unë e kuptoj që opozita thekson tema që nuk mundi t'i përfundojë në mandatin e saj për të sjellë mosmarrëveshje, me qëllim të mbrojtjes së kapitalit të saj, por Ministri i Drejtësisë Vlladimir Leposaviq gjithashtu duhej ta kuptonte këtë," shpjegoi Abazoviq. Ai mendon...
Gjatë seancës së parë të Komitetit për Reformën Gjithëpërfshirëse Zgjedhore u theksua se Mali i Zi duhet të reformojë legjislacionin zgjedhor, por Qeveria nuk duhet të marrë vendime të njëanshme. Kryetari i Komitetit, Strahinja Bullajiq, propozoi që komiteti të ndahet në katër grupe pune, dy prej të cilave do t'i përkasin shumicës parlamentare dhe dy opozitës. Nga...
- Reklamë -

LAJME NGA MALËSIA

TË NDRYSHME