NDËRPREHET VOTIMI NË DY QENDRA, PËRSËRITET VOTIMI TË DIELËN E ARDHSHME

Të dielën e ardhshme do të votohet në dy vendvotime në Shavnik, pasi procesi zgjedhor u ndërpre për herë të gjashtë për shkak të parregullsive. Para orës 09:00, votimi përfundoi në vendvotimin numër 1 në ndërtesën e Kuvendit Komunal të Shavnikut. Problem ka pasur edhe në një tjetër qendër votimi në fshatin Krushevicë, por votimi ka vazhduar për një kohë të shkurtër. Në fund të fundit, Komisioni Komunal Zgjedhor vendosi që zgjedhjet në ato dy vendvotime të përsëriten. Në këto dy vendvotime kanë të drejtë të votojnë 541 votues.

Ministri i Punëve të Brendshme, Filip Axhiq, ka reaguar ndaj deklaratave se policia ka faj edhe për zgjedhjet e dështuara në Shavnik, duke theksuar se përkundër faktit se pjesëtarët e policisë në numër të shtuar dhe me shumë përkushtim monitorojnë ditën e zgjedhjeve dhe ruajnë rendin dhe qetësinë, opsionet e tyre ligjore për të ndaluar pezullimin e votimit janë inekzistente. Siç ka theksuar ai, policia nuk mund të veprojë në kapacitet të plotë pa reagim adekuat dhe përkrahje të plotë të prokurorisë kompetente të shtetit.

SHARE