NIMANBEGU: VËSHTIRË SE DO TA PËRFUNDOJMË PUNËN DERI MË 18 DHJETOR

Rezultatet e para të punës së Komisionit për Reformën e Legjislacionit Zgjedhor së shpejti duhet të konkretizohen, tha Nënkryetari i Kuvendit të Malit të Zi Genci Nimanbegu në një intervistë për Radion e Malit të Zi.”Ka të ngjarë që projektligji së pari të hyjë në procedurë, i cili do të harmonizohet në mes të opozitës dhe pozitës në grupin e punës ku unë kryesoj, ka të bëjë me ndryshimet në Ligjin për Organizatën Territoriale. Unë mendoj se ky është një sinjal pozitiv për ligjet dhe grupet e tjera të punës në këtë Komitet. Unë mendoj se është realiste të pritet që ky afat, 18 dhjetor, vështirë se do të përmbushet. Duhen analizuar 14 ligje, madje mundësia e ndryshimit të Kushtetutës është para nesh ”, tha Nimanbegu. Nimanbegu njofton se në fillim të dhjetorit, përfaqësues të shqiptarëve nga parti të shumta në parlament, do t’i paraqesë Komisionit propozimin e tij për një rezolutë për përfaqësim më të mirë dhe një ndarje të ndryshme dhe disponueshmërinë e vendeve. “Ndryshimet tona po e bëjnë më të lehtë për ne hyrjen në parlament, dhe ne sigurisht do të hapim historinë e përfaqësimit dhe të pakicave të tjera, në këtë mënyrë ne garantojmë vende në parlament për përfaqësuesit politikë të komuniteteve të caktuara kombëtare. Përfaqësimi ynë duhet të jetë shumë më i madh sidomos në degën ekzekutive, ” theksoi Nimanbegu. Ai shtoi se vendet për përfaqësuesit politikë shqiptarë në degën ekzekutive do të jenë gjithashtu ndër kërkesat kryesore për një koalicion pas zgjedhjeve nëse partitë e koalicionit qeverisës aktual fitojnë zgjedhjet e vitit të ardhshëm.

SHARE