BOZHOVIQ: SHMANGNI TUBIMET DHE VIZITAT GJATË FESTAVE

Epidemiologia e Institutit të Shëndetit Publik (ISHP) Marija Bozhoviq tha se tubimet dhe vizitat duhet të shmangen në prag të festave të ardhshme të Pashkëve, në mënyrë që të parandalohet transmetimi i mëtejshëm i infeksionit. Në programin e mëngjesit të TVMZ, Bozhoviq tha se festat gjithmonë paraqesin një rrezik epidemiologjik për shkak të tubimeve dhe vizitave. Ajo tha se masat epidemiologjike janë gjithashtu efektive kundër përhapjes së një lloji të ri të koronavirusit, duke deklaruar se ne do të jemi në gjendje të luftojmë kundër virusit duke respektuar masat dhe imunizuar popullatën. Ajo tha se mbledhja e më shumë se dy personave në një vend publik, të cilët nuk janë anëtarë të së njëjtës shtëpi, është e ndaluar në të gjitha komunat. “Gjëja më e rëndësishme është një qasje e zakonshme që të gjithë ne respektojmë masat, duke mbajtur maskë, duke shmangur tubimet, distancën, larjen e duarve,” tha ajo. Në varësi të rezultateve këtë javë, varet lehtësimi ose shtrëngimi i masave.

SHARE