BuzzFeed thotë se njerëzit po shpenzojnë më pak kohë në Facebook

BuzzFeed ka njoftuar gjatë ditës së sotme se shumë përdorues po largohen nga Facebooku i Metas.

“Në këtë pikë të tremujorit, ne vazhdojmë të shohim audiencë që shpenzojnë më pak kohë në Facebook”, tha në fjalët e saj CFO e BuzzFeed, Felicia DellaFortuna.

Kjo vjen pasi Meta raportoi se përdoruesit aktivë të përditshëm të Facebookut ranë paksa këtë tremujor në 1.93 miliardë, duke shënuar rënien e parë në një tremujor. Rënia prej rreth 500 mijë mund të nënkuptojë se Facebook ka “ngopur tregun global’ dhe aftësia për të shtuar më shumë përdorues ka arritur kulmin, raporton cnbc.

Aplikacioni kryesor Facebook i Metës është nën presion për të vazhduar me konkurrentët, duke përfshirë Instagramin dhe TikTok me rritje të shpejtë, i cili përmban videoklipe në formë të shkurtër. Kompania ka lançuar veçorinë e saj të videos me formë të shkurtër të quajtur Reels në një përpjekje për të mbajtur audiencën të angazhuar.

BuzzFeed, i cili është fokusuar shumë në segmentin e tregtisë, tha se shumica e trafikut të audiencës në përmbajtjen e blerjeve ka ardhur nga Facebooku.

Kompania e mediave dixhitale raportoi të ardhura neto prej 26 milionë dollarëve vitin e kaluar me të ardhura prej 398 milionë dollarësh, duke treguar rritje të të ardhurave prej 24 për qind nga viti i kaluar.

Ai gjithashtu njoftoi plane të reja për të “përshpejtuar përfitimin”, duke përfshirë një ulje të fuqisë. Aksionet u rritën me rreth 2 për qind në tregtimin e mëngjesit. /Telegrafi/

SHARE