Studimi zbulon se inflamacioni mund të çojë në një rritje të përdorimit të mediave sociale!

Njerëzit që vuajnë nga inflamacioni shpesh shpenzojnë më shumë kohë duke lëvizur nëpër mediat sociale me shpresën për të bashkëvepruar me miqtë dhe familjen, zbuloi një studim i ri këtë javë. Kur trupi ngadalësohet për të shëruar inflamacionin dhe sëmundjet e tjera, njerëzit priren të kalojnë më shumë kohë duke parë telefonin e tyre, sipas Dr. David S. Lee, një asistent profesor i komunikimit në Universitetin e Buffalo-s dhe një autor i studimit të botuar në revista Brain, Behavior and Immunity.

Inflamacioni zakonisht pasohet nga sjellje dhe simptoma të lidhura me sëmundje që mund të ndihmojnë trupin të shërohet. Njerëzit janë qenie sociale dhe kur jemi të sëmurë ose të lënduar, mund të jetë e përshtatshme për ne t’u afrohemi të tjerëve që mund të ofrojnë mbështetje dhe kujdes social. Është interesante se inflamacioni nuk i shtyu njerëzit të përdorin mediat sociale për qëllime të tjera – për shembull, qëllime argëtuese si shikimi i videove qesharake.

Studimi i parë i këtij lloji, i cili analizoi 1,800 pjesëmarrës në kolegj dhe në moshë të mesme, tregoi se proteina C-reaktive (CRP) mund të ndikojë në përdorimin e mediave sociale në të dy grupmoshat. CRP prodhohet në mëlçi dhe prodhohet si përgjigje e trupit ndaj inflamacionit. Ai zbuloi se ndërveprimi i mediave sociale të grupit të moshës së mesme nuk ndryshoi shumë, pasi ata zakonisht përdorin platforma të tilla “më pak se një herë në ditë”, pavarësisht nga numri në rritje i kësaj grupmoshe që angazhohet në to.

Studiuesit mësuan se “inflamacioni mund të kontribuojë në rritjen e përdorimit të mediave sociale” gjatë studimit të pjesëmarrësve të moshës kolegji. Lee shpreson të përdorë studimin për të ndihmuar “të mësojnë njerëzit të përdorin mediat sociale” me qëllim të lidhjes me të tjerët.

Ndjekja e kësaj linje kërkimi mund të informojë më tej të kuptuarit tonë për lidhjet e mundshme midis trupit dhe sjelljes së përditshme shoqërore. Për disa njerëz, marrëdhënia midis përdorimit të mediave sociale dhe inflamacionit mund të jetë një lak reagimi pozitiv, një cikël ku më shumë përdorimi i mediave sociale çon në më shumë inflamacion dhe më shumë inflamacion më pas çon në më shumë përdorim të mediave sociale.

SHARE