YouTube do të ndalojë videot me pretendime të rreme për trajtimet e kancerit!

Përditësimi është vetëm një nga disa hapa që YouTube ka bërë vitet e fundit për të ndërtuar politikën e tij të dezinformimit mjekësor, e cila gjithashtu ndalon pretendimet e rreme për vaksinat dhe abortet, si dhe përmbajtjen që promovon ose lavdëron çrregullimet e të ngrënit.

Si pjesë e njoftimit, YouTube po nxjerr një kornizë më të gjerë të përditësuar të politikave të dezinformimit mjekësor që do të marrë në konsideratë përmbajtjen në tre kategori: parandalim, trajtim dhe mohim. Dr. Garth Graham, kreu i YouTube Health, tha në një postim në blog të martën:

Për të përcaktuar nëse një gjendje, trajtim ose substancë është në fushën e politikave tona të dezinformimit mjekësor, ne do të vlerësojmë nëse është i lidhur me një rrezik të lartë të shëndetit publik, udhëzime të disponueshme publikisht nga autoritetet shëndetësore në mbarë botën dhe nëse në përgjithësi është i prirur për keqinformim. YouTube do të ndërmarrë veprime për përmbajtjen që bie në atë kornizë dhe bie në kundërshtim me autoritetet lokale shëndetësore ose Organizatën Botërore të Shëndetësisë.

Graham tha se politika është krijuar për të ruajtur “ekuilibrin e rëndësishëm të heqjes së përmbajtjes jashtëzakonisht të dëmshme duke siguruar hapësirë për debat dhe diskutim”.

Trajtimi i kancerit i përshtatet kuadrit të përditësuar të dezinformimit mjekësor të YouTube, sepse sëmundja paraqet një rrezik të lartë për shëndetin publik dhe është një temë e prirur ndaj dezinformatave të shpeshta, dhe sepse ekziston konsensus i qëndrueshëm për trajtimet e sigurta të kancerit nga autoritetet shëndetësore lokale dhe globale.

Ashtu si me shumë politika të mediave sociale, megjithatë, sfida shpesh nuk është prezantimi i tij, por zbatimi i tij. YouTube thotë se kufizimet e tij për dezinformimin e trajtimit të kancerit do të hyjnë në fuqi të martën dhe zbatimi do të rritet në javët e ardhshme. Kompania ka thënë më parë se përdor moderim njerëzor dhe të automatizuar për të shqyrtuar videot dhe kontekstin e tyre.

SHARE