BOZHOVIQ: ORËT E MËSIMIT TË SHTUNAVE, PROCESI MËSIMOR NUK KËRCËNOHET

Kryetari i Sindikatës së Arsimit të Malit të Zi, Radomir Bozhoviq, thekson se shtyrja e fillimit të gjysmëvjetorit të dytë nuk do të rrezikojë dukshëm zbatimin e planprogramit këtë vit shkollor dhe se orët mësimit do të plotësohet duke punuar të shtunave. Bozhoviq, i cili ishte i ftuar në programin e mëngjesit të TVMZ, tha se jemi mësuar me shtyrje, sepse në periudhën e kaluar i kemi pasur disa herë. “Ne kemi përvojë me ato shtyrje, këtë herë ka rezultuar e papërshtatshme për shkak të koordinimit të dobët mes ministrit dhe kryeministrit, kështu që kemi pasur një deklaratë nga ministri në mëngjes dhe një tjetër pasdite”, thekson Bozhoviq. Ai vëren se deri më tani gjithçka është kompensuar përmes orëve online, gjë që nuk është zgjidhje e keqe nëse përgatiteni mirë. Për sa i përket punës të shtunave, ai pret që prindërit të jenë të përgjegjshëm dhe t’i dërgojnë fëmijët në shkollë. Ai thotë se dëmi mund të ndodhë vetëm nëse këto dëmshpërblime trajtohen në mënyrë të papërgjegjshme, por sigurisht që nuk mund të flasim për humbje të një viti.

Po ashtu, ministri i Arsimit Miomir Vojinoviq tha se procesi arsimor nuk do të humbasë me faktin se fillimi i gjysmëvjetorit të dytë shkollor është shtyrë për shtatë ditë. “Kalendari i shkollës ka ndryshuar, por të gjitha ditët dhe mësimet do të kompezohen”, theksoi ai. I pyetur nëse Ministria është e gatshme nëse ka epidemi të fruthit, Vojinoviq tha se do të udhëhiqet ekskluzivisht nga ajo që rekomandojnë institucionet dhe se në bashkëpunim me to do të organizojë orët mësimore në mënyrë adekuate. Ai theksoi se duhet të dëgjojmë zërin e profesionistëve. “Tani duhet t’u themi prindërve që të marrin fëmijët e tyre për të bërë vaksinën MMR, kjo është gjëja më e rëndësishme në këtë moment. Të kuptojmë se ndihmon, që procesi social të zhvillohet pa probleme”, tha Vojinoviq.

SHARE