Hiqni njollat e verdha në jastëkë dhe çarçafë! Së bashku me detergjentin, duhet të shtoni dy përbërës të rëndësishëm

Ne e dimë se kemi trupa prej mishi dhe gjaku, por sa herë që ndërrojmë çarçafët dhe zbulojmë se jastëkët tanë, dikur krejtësisht të bardhë, tani janë të mbuluar me një rrjet njollash të verdha dhe të kafenjtë, gjë që shpesh shkakton neveri.

Pse jastëkët marrin ngjyrë të verdhë?

Ka shumë shkaqe, por më e shpeshta është djersa. Njerëzit djersiten ndërsa flenë, disa më shumë se të tjerët. Sa më shumë që dikush djersitet, aq më shumë lagështi depërton përmes këllëfit të jastëkut dhe mbi jastëk, gjë që shkakton njolla. Pra, merrni parasysh sa orë kanë qëndruar kokat tona mbi atë jastëk. Përveç djersës, fajtor mund të jenë edhe flokët, veçanërisht nëse janë të yndyrshëm ose shpesh shkoni në shtrat me flokë të lagur. Disa lloje të kozmetikës dhe produkteve të kujdesit të lëkurës gjithashtu mund të shkaktojnë njolla të verdha. Po ashtu edhe jargët.

Çfarë mund të bësh?

Vendosja e një këllëfi jastëku të papërshkueshëm nga uji përpara këllëfit të jastëkut mund të parandalojë ndryshimin e ngjyrës.

Për më tepër, sa më gjatë të jenë të pranishme njollat, aq më e vështirë do të jetë heqja e tyre. Kjo do të thotë që ato duhet të pastrohen sapo të vini re çdo lloj zverdhjeje, në vend që ta shtyni atë.

Ndryshe, jastëkët duhet të lahen të paktën dy herë në vit, pavarësisht nga njollat. Kur e bëni këtë, ndiqni udhëzimet e larjes pasi disa jastëkë nuk lahen në makinë.

Jastëkët lahen në të njëjtën mënyrë kur duam të heqim njollat, por më pas duhet të shtojmë ½ filxhan zbardhues dhe ½ filxhan boraks. Më pas përfundoni larjen dhe tharjen sipas udhëzimeve të jastëkëve.

Ju gjithashtu mund të filloni me njollat ​​duke i trajtuar ato ​​me një sprej ose krem ​​për heqjen e njollave të blerë në dyqan, ose një pastë të bërë nga një përzierje e sodës së bukës dhe ujit. Megjithatë, metoda natyrale është më pak efektive. /Telegrafi/

SHARE