Sa ujë duhet të pijë një fëmijë gjatë ditës? Kushtojini vëmendje këtyre shenjave

Uji ka një rëndësi të madhe për rritjen dhe zhvillimin e vogëlushit tuaj, prandaj prindërit duhet që nga vegjëlia fëmijët e vet t’i mësojnë të pinë ujë

Fëmija midis 1 dhe 3 vjeç në ditë ka nevojë të pijë rreth një litër ujë, ata më të rriturit edhe më shumë.

Duhet t’i kushtoni kujdes që pirja e lëngjeve të jetë shpërndarë në mënyrë të barabartë gjatë gjithë ditës, jo të pritet që fëmija të ndiej etje dhe papritur të pijë ujë.

Prindërit më shumë gjatë verës i kushtojnë kujdes hidratimit, sepse atëherë etja është më e madhe dhe më e theksuar, mirëpo dimri dhe koha e ftohtë mund të jenë posaçërisht të rrezikshëm sepse etja nuk është aq e theksuar dhe prandaj pihen më pak lëngje, transmeton Telegrafi.

Gjithashtu, nëse fëmija juaj është shumë aktivë, mbase do t’i duhet më shumë ujë që trupi i tij të jetë i hidratuar. Njësoj vlen edhe për fëmijët e vegjël të cilët janë të sëmurë, nëse konsumojnë më pak lëngje, gjendja mund të përkeqësohet, veçanërisht nëse kanë të ftohtë, grip ose diarre. Për më tepër, lëngjet ndihmojnë në lirimin e mukusit në hundë dhe bronke. Por mos e teproni me ujin.

Nëse vetë fëmija nuk e ka ende të zhvilluar ndjenjën e marrjes optimale të ujit, këto janë shenja të sigurta që duhet të ndiqni për të ditur nëse ai pi mjaftueshëm lëngje çdo ditë:

Urina

Një fëmijë i vogël që pi një sasi të mjaftueshme uji mund të urinojë pesë deri në gjashtë herë në ditë. Megjithatë, nëse fëmija juaj nuk pi mjaftueshëm ujë, ai mund të mos urinojë shpesh dhe mund të vëreni gjithashtu se ngjyra e tij e urinës ndryshon nga e verdha e zbehtë në të verdhë të errët. Fëmija juaj gjithashtu mund të ketë probleme me jashtëqitje dhe të bëhet kaps. Urina më e errët dhe lëvizjet më të vështira të zorrëve tregojnë se fëmija juaj nuk po pi mjaftueshëm ujë.

Humori

Uji është një kusht themelor për funksionimin e duhur të të gjitha pjesëve të trupit tonë. Pa ujë, fëmija juaj mund të duket i lodhur dhe i mungon energjia. Ju gjithashtu mund të vini re një ndryshim në modelin e tij të gjumit dhe ai mund të duket më i përgjumur dhe më i ngadalshëm. Mungesa e ujit gjithashtu mund ta bëjë fëmijën tuaj nervoz dhe nervoz.

Pamja fizike

Marrja e pamjaftueshme e ujit mund të ndikojë gjithashtu në pamjen fizike të të voglit tuaj. Një fëmijë i shëndetshëm ka lëkurë me shkëlqim dhe sy të shndritshëm. Nga ana tjetër, një fëmijë i vogël që nuk pi mjaftueshëm ujë mund të ketë lëkurë të thatë dhe të krisur. Goja e tij mund të duket e tharë dhe e thatë, dhe nëse qan, mund të ketë lot minimal ose aspak. /Telegrafi/

SHARE