GJUKANOVIQ: SERBIA PO PËRHAP PËRSËRI URREJTJE NDAJ MALIT TË ZI

Sot, marrëdhëniet midis Serbisë dhe Malit të Zi janë në nivelin më të ulët të mundshëm, tha Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq, duke deklaruar se Serbia po punon vazhdimisht në dëm të saj dhe përhapjen e urrejtjes ndaj Malit të Zi dhe gjithçkaje që është malazeze. Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve nga rajoni në Forumin e Pestë të Gazetarëve, ai tha se Serbia po punon në mënyrë këmbëngulëse në dëm të saj. Gjukanoviq tha se ajo që u bë nga Beogradi zyrtar në vitet 1990 në Kroaci, Bosnjë dhe Hercegovinë, Kosovë, po i bëhet sot Malit të Zi. “Nuk kam dyshim se kjo politikë ndaj Malit të Zi sot është një politikë e frymës së urrejtjes,” tha Gjukanoviq. Gjukanoviq tha se i njëjti gabim u përsërit si në vitet 1990.

SHARE