Zëvendësuesit Më të Mirë të Maskarpones – 3 Alternativa që Mund të Përdorni

Maskarpone është një djathë kremoz, i përftuar nga përbërësit yndyror të qumështit.

Me një aromë delikate, e pakëz të ëmbël, maskarpone përdoret gjerësisht në kuzhinë, jo vetëm për të bërë ëmbëlsira mjaft të shijshme si tiramusuja, por edhe për të sjellë në tryezë pjata të shumëllojshme. Me gjithë shijen e padiskutueshme, maskarpone ka një përmbajtje të lartë yndyre, prandaj shpesh, për arsye të ndryshme, zëvendësohet me përbërës të tjerë.

Më poshtë AgroWeb.org ju njeh me alternativat më të mira që mund të përdorni në vend të këtij përbërësi.

Kosi

Kosi është një alternativë e shkëlqyer për maskarpone, veçanërisht nëse dëshironi të përgatisni pjata të shijshme. I butë dhe i lehtë, kosi është një zëvendësues me një profil të shkëlqyer ushqyes dhe një sasi më të ulët yndyrash, veçanërisht në versionin e tij pa yndyrë. Konsistenca e këtij produkti, i cili tashmë bie në sy në të gjitha raftet e supermarketeve tona, garanton një rezultat perfekt dhe ju lejon ta sillni atë në tryezë, për të përgatitur pjata ushqyese me një shije të mrekullueshme.

Salca e ​​kosit

Salca e ​​kosit, është e shkëlqyer për të zëvendësuar maskarponen, veçanërisht në recetat e supave dhe gjellëve.

Gjiza

Një produkt qumështi i bërë nga qumështi, gjiza mund të zëvendësojë lehtësisht me maskarponen në pjata të ëmbla ose të shijshme. E lehtë dhe me aromë delikate, gjiza është një përbërës i gjithanshëm dhe i lehtë për t’u përdorur.

Në treg gjejmë varietete me profile të ndryshme ushqyese. Cilado qoftë receta juaj, raporti me të cilin gjiza këshillohet të zëvendësojë maskarponen, i cili është më pak i dendur dhe më i trashë, është gjithmonë 1:1.

SHARE