Shprehitë që mund të shkaktojnë hemorroide

Deri në moshën 50 vjeçare, rreth gjysma e popullsisë ka hasur në hemorroide dhe kruajtja është një nga simptomat e këtij problemi.

Hemorroidet shoqërohen me kapsllëk kronik, lëvizje të shpeshta të zorrëve ose qëndrim të gjatë në tualet, gjë që mund të bëjë që gjaku të grumbullohet në enët e gjakut në rektum dhe të shkaktojë shpërthimin e hemorroideve.

Zakon i keq – qëndrimi ulur në tualet për një kohë të gjatë çon në probleme shëndetësore, transmeton KP.

Ato janë të zakonshme në të gjitha grupmoshat dhe prekin të dy gjinitë. Disa nga simptomat janë kruajtje, dhimbje, parehati, çrregullime të lëvizjes së zorrëve dhe gjakderdhje.

Ngritja e peshave të rënda, ngrënia e ushqimeve që përmbajnë pak fibra, ngrënia e ushqimeve të nxehta dhe pikante, mbipesha, ngrënia për një kohë të gjatë dhe sforcimi gjatë jashtëqitjes janë disa nga zakonet që shkaktojnë hemorroide.

Ushqyerja luan një rol të rëndësishëm në trajtim. Është e nevojshme të hani ushqime të pasura me fibra, fruta jeshile, perime dhe të pini ujë. Është e rëndësishme të reduktohet marrja e ushqimeve të yndyrshme dhe të skuqura, si dhe kafeja, e cila mund të ngadalësojë punën e zorrëve dhe të çojë në përkeqësimin e hemorroideve ekzistuese.

Nëse gjendja përkeqësohet dhe nuk arrini të bëni asgjë duke ndryshuar dietën tuaj dhe mjetet juridike shtëpiake, kontaktoni mjekun tuaj për ndihmë.

SHARE