QË NGA FILLIMI I KORONAVIRUSIT, 160 ILAÇE TË TJERA JANË REGJISTRUAR

Instituti për ilaçe dhe pajisje mjekësore ka regjistruar 160 ilaçe të tjera që nga 1 Marsi 2020, pra që nga shfaqja e koronavirusit në Mal të Zi, tha Mira Kontiq, ushtruese detyre e drejtoreshës së Institutit për ilaçe dhe pajisje mjekësore. Ajo deklaroi se ne kemi katër vaksina në treg në Mal të Zi, nga të cilat CINMED regjistroi vetëm Astra Zeneca. Ajo tha se regjistrimi i vaksinës Pfizer është në progres. Po ashtu, Kontiq shpjegoi se fakti që vaksinat e tjera nuk janë të regjistruara nuk është i pazakontë sepse ekziston një mekanizëm importi pa regjistrim. “Ne gjithashtu kemi katër ilaçe që kanë treguar efekte të caktuara antivirale në luftën kundër virusit korona, të cilat gjithashtu importohen, dhe ato miratime për import lëshohen rregullisht,” tha Kontiq.

SHARE