Dallimet e rëndësishme mes kremrave BB, CC, DD, EE, dhe PP

Kremrat BB janë bërë shumë të popullarizuara në mesin e grave në një hapësirë ​​të shkurtër kohe. Ato janë të dizajnuara për të revitalizuar lëkurën që është dëmtuar nga procedurat kozmetike

Kremra të tjera të ngjashme janë shfaqur në vitet e fundit: kremrat CC, DD, PP dhe EE, të cilat dallojnë nga njëra-tjetra dhe secila përshtatet varësisht nga lëkura dhe mbulueshmëria.

BB është e shkurtër për “beauty balm” (balsam bukurie). Mund ta bëjë më të butë lëkurën e fytyrës tuaj dhe të lehtësojë acarimin. Ajo i përshtatet çdo lloji të lëkurës.

CC qëndron për “color controll” (kontroll ngjyre). Këto lloje të kremrave janë të përshtatshme për të ringjallur lëkurën e zbehtë ose të kuqe, dhe për të mbuluar shenjat në fytyrë. Përmban elemente që e bëjnë lëkurën tuaj të ndjehet e freskët dhe i japin një pamje  të njëjtësuar, mirëpo  nuk janë alternativa më e mirë për ato që kanë  lëkurë të yndyrshme.

Kremrat DD, me shkronjat që qëndrojnë për “Daily Defense” (mbrojtje ditore), ndihmojnë në mbrojtjen dhe kujdesen ndaj lëkurës suaj. Ky lloj  është shumë i mirë në mbrojtjen e lëkurës tuaj nga rrezet e diellit. Sidoqoftë, nuk ia vlen t’i përdorni aq shumë pasi që mund të bllokojnë poret tuaja. Ato përshtaten më së miri për mosha më të vjetra.

PP ose krem ​​”pink perfect” (roza e përsosur) është një bazë për aplikimin e kozmetikës. Grimcat e silikonit që ato përmbajnë plotësojnë të gjitha pjesët e pabarabarta të lëkurës, duke e bërë atë të njëtrajtshme PP përshtaten çdo lloji të lëkurës, por ato duhet të përdoren në lidhje me produktet e fytyrave të tjera. Pas aplikimit të saj, duhet të shtoni një shtresë krem ​​tonal mbi.

EE “extra exfoliation“ (shtresim ekstra) krem i cili  ​​rinovon lëkurën dhe heq qafe qelizat e vdekura,gjithashtu mbrojnë lëkurën nga dielli . Disa prej tyre kombinojnë mbrojtjen kundër dritës ultravjollcë me mbrojtje kundër akneve. Kremet EE nuk kanë për qëllim të përdoren shumë shpesh, dhe nuk rekomandohet për  lëkurë të hollë ose të ndjeshme. /Telegrafi/

SHARE