BUXHETI KAPITAL TË PAKTËN 450 MILIONË EURO

Buxheti kapital për vitin e ardhshëm do të jetë së paku 450 milionë euro, njoftoi kryeministri Zdravko Krivokapiq, duke shtuar se do të jetë një vit reformash. Në Kuvend, në orën e kryeministrit, ai iu përgjigj pyetjes së kreut të Klubit Parlamentar të Partisë Popullore Socialiste (PPS), Dragan Ivanoviq, nëse qeveria ka plan për zgjidhjen e papunësisë, e cila është problem i flaktë i qytetareve të Malit të Zi. Krivokapiq tha se për sa i përket investimeve, siç është projekti i fabrikës në Tuz, i cili do të realizohet së shpejti dhe do të punësohen 150 punëtorë, duhet t’i referohet edhe problemeve. “Problemi i zjarrtë që hasëm ishte “Vektra Jakiq”. Ne kishim tre investitorë që ishin të interesuar për rinovimin e asaj kompanie, marrjen e borxheve dhe fillimin e prodhimit dhe gjithmonë keni bllokadë të Gjykatës Ekonomike”, tha Krivokapiq. Ai shpjegoi se bllokada ka të bëjë me mafian pyjore, e cila po manipulohet me koncesione dhe zgjatjen e koncesionit, të cilën qeveria donte ta shtypte. Të gjithë ata që do të zgjedhin një qeveri kalimtare ose të pakicës janë bashkëpunëtorë të drejtpërdrejtë me atë që bëri regjimi i kaluar, tha Kuvend kryeministri Zdravko Krivokapiq, duke iu përgjigjur pyetjeve parlamentare. “Të gjithë ata që do të zgjedhin një aventurë të tillë, ju dëshiroj lumturi politike, por sigurisht që qytetarët e Malit të Zi nuk do ta pranojnë atë,” ka theksuar Krivokapiq.

SHARE