KËRCËNOHET ME JETË DRITAN ABAZOVIQ, MALI I ZI KËRKON NDIHMËN E INTERPOLIT

Policia ka nisur hetimet ndaj shtetasit malazez, R.Sh. me pretendimin se ka kërcënuar Dritan Abazoviqin, dhe meqenëse nuk jeton në Mal të Zi, u kërkua ndihma e Interpolit për ta privuar nga liria. Në një mesazh kërcënues, Abazoviq u tha se do të të vritej nëse bashkëpunon me çetnikët në krijimin e qeverisë së re. “Nga një profil në rrjetin social, kërcënimet iu dërguan liderit të partisë politike URA, Dritan Abazoviq, me të cilën u informuan policia dhe oficerët e Departamentit të Sigurimit të Rozahjs,” njoftoi policia për gazetën “Dan”.  Policia ka njoftuar se kërcënuesi nuk jeton në Mal të Zi, por në Suedi dhe përmes Departamentit për Bashkëpunim Operacional Policor, një kërkesë iu përcoll Interpolit në Suedi. Abazoviq u informua për aktivitetet e ndërmarra, i cili deklaroi se nuk ndihet i kërcënuar. Dyshohet se R.Sh. i tha Abazoviqit se do të masakrohej nëse do të vazhdoj “miqësinë” e tij, domethënë negociatat dhe bashkëpunimin me “çetnikët”. Kreu i koalicionit “E zeza mbi të bardhë”, Dritan Abazoviq, përmes rrjeteve sociale tha se shumë prej letrave që mori ishin me qëllim të mirë dhe se një pjesë e tyre ishin të porositura.

SHARE