PLENKOVIQ: MALI I ZI TË NDJEKË PENALISHT KRIMET E LUFTËS KUNDËR KROATËVE

Kroacia pret që Mali i Zi të ndjekë penalisht krimet e luftës kundër kroatëve në Mal të Zi dhe të zgjidhë çështjet e kompensimit për të burgosurit e kampit dhe të gjitha çështjet e tjera të hapura, tha kryeministri kroat Andrej Plenkoviq pas një takimi dypalësh me presidentin malazez Jakov Millatoviq të martën në Podgoricë. Ai shtoi se Zagrebi dhe Podgorica duhet të zgjidhin gjithashtu “çështjen përfundimtare të kufirit midis Kroacisë dhe Malit të Zi” në mënyrë dypalëshe. Pas samitit të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (SEECP), Plenkoviq u takua me përfaqësues të komunitetit kroat dhe kompanive kroate në Mal të Zi. Ai përshëndeti faktin që eksportet e Kroacisë në Malin e Zi kaluan 300 milionë euro, por shprehu edhe dëshirën për të zgjidhur çështjet e hapura me Malin e Zi. 

SHARE