OPOZITA PRANON DIALOGUN PARLAMENTAR

Partitë e opozitës janë në parim të gatshme t’i përgjigjen thirrjes për dialog parlamentar, konfirmuan bashkëbiseduesit nga këto parti për gazetën Dan. Partia Demokratike e Socialistëve (PDS) tha se ata nuk do da bëjnë publike qëndrimin e tyre për këtë çështje tani për tani, por Dan jo zyrtarisht zbuloi se ata ishin në parim të gatshëm për t’iu përgjigjur dialogut parlamentar, si dhe partive të tjera nga blloku i opozitës . Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Aleksa Beçiq më herët ka paralajmëruar -se ka shumë gjasa të caktojë fillimin e dialogut, midis qeverisë dhe opozitës më 6 korrik, zgjidhje që kërkon një shumicë prej dy të tretave, ose tre të pestave. Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Social Demokratike (PSD), Ivan Vujoviq, tha se kjo parti është gjithmonë për dialog. “Ne besojmë se ka një shumicë të qartë dhe bindëse të vlerës evropiane në parlamentin malazez dhe se kjo është rruga e vetme që Mali i Zi po çon drejt stabilitetit dhe reformave të nevojshme,” ka thënë Vujoviq për gazetën Dan. Ai kujtoi se PSD ka bërë thirrje për dialog për gati një vit.

SHARE