ITALIA ËSHTË NJË NGA INVESTITORËT MË TË RËNDËSISHËM TË HUAJ NË MALIN E ZI

Italia është një nga partnerët më të rëndësishëm të tregtisë së jashtme dhe investitorët e huaj në Mal të Zi, tha Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, gjatë një takimi me Ministrin e Punëve të Jashtme të Italisë, Luigi di Mayo. Abazoviq tha se marrëdhëniet midis Malit të Zi dhe Republikës së Italisë janë tradicionalisht miqësore, të përfshira nga kontakte intensive në një nivel të lartë pune, bashkëpunim në nivelin dypalësh dhe shumëpalësh, si dhe përmes një partneriteti strategjik brenda Aleancës. Ai theksoi se përmes Marrëveshjes për Bashkëpunim Strategjik midis Italisë dhe Malit të Zi, nënshkruar në 2010, bashkëpunimi ekonomik duhet të intensifikohet dhe në këtë kontekst theksoi rëndësinë që ka kablloja elektrike nëndetëse për bashkëpunimin ekonomik midis dy vendeve. Gjatë bisedimeve, Ministri Di Mayo tha se Mali i Zi ka mbështetjen e plotë të Italisë në integrimin Evropian, siç kishte gjatë pranimit të tij në NATO dhe shprehu kënaqësinë që Mali i Zi e sheh të ardhmen e tij në Bashkimin Evropian. “Gjatë takimit, ata diskutuan gjithashtu rëndësinë e shkëmbimit të përvojave midis Malit të Zi dhe Italisë në fushën e luftës kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, reformat në fushën e sundimit të ligjit, bashkëpunimin rajonal, si dhe bashkëpunimin në nivelin universitar të dy vende,” theksuan nga kabineti i Abazoviqit. Ministri i Punëve të Jashtme të Italisë, Luigi di Mayo, është takuar sot edhe me qeveritarë të tjerë.  

SHARE