FARMACITË PRIVATE TË SJELLA NË SITUATË TË PASHPRESË

Fondi i Sigurimeve Shëndetësore ka kohë që nuk i shlyen obligimet ndaj barnatoreve private, për këtë arsye ata nuk kanë mundësi t’i paguajnë furnizuesit e tyre dhe janë sjellë në një situatë thuajse të pashpresë, paralajmërojnë nga Shoqata e Barnatoreve Private “Pharmacija Plus”.Nga ajo shoqate kanë thënë se nga mediat kanë mësuar se borxhi i Fondit më 23 dhjetor ka qenë 7.6 milionë euro.“Kjo na vë në një situatë pothuajse të pashpresë. “Furnizuesit do të ndalojnë dërgimin e barnave (dhe kërkojnë fonde të konsiderueshme nga Fondi), dhe kështu do të detyrohemi të pezullojmë lëshimin e barnave me recetë deri në shlyerjen e borxhit”, paralajmëruan nga Shoqata.Ata theksuan se të gjitha përpjekjet e tyre për të hyrë në kontakt me autoritetet në Fond ishin të pasuksesshme.“Një qëndrim i tillë injorant i Fondit na ka lënduar thellë, si nga pikëpamja profesionale ashtu edhe nga ajo njerëzore”, thuhet në deklaratë.

SHARE