SHUMICA E NJERËZVE NË BOTË MORËN VAKSINËN SINOVAC

Instituti i Shëndetit Publik (ISHP) tha se shumica e njerëzve në botë kanë marrë vaksinën Sinovac dhe vuri në dukje se për momentin, ajo është njohur nga Austria, Qiproja, Finlanda, Greqia, Islanda, Holanda, Spanja, Suedia, Zvicra. Pas Sputnik, Pfizer, Astra Zeneca dhe Sinofarm, 100,000 doza të vaksinës kineze Sinovac mbërritën në Mal të Zi dje. “Vaksinat virale të inaktivizuara janë përdorur me sukses në programet e imunizimit për dekada. Këto janë vaksina që prodhohen në mënyrë tradicionale dhe një shembull është vaksina e gripit. Një nga vaksinat e inaktivizuara kundër COVID-19 Sinovac-CoronaVac është zhvilluar nga Sinovac BioTech,” thuhet në deklaratë. Të rikujtojmë se Organizata Botërore e Shëndetësisë më 1 qershor 2021 ka konfirmuar vaksinën për përdorim urgjent.

SHARE