MALI I ZI SHQYRTON EDHE FUTJEN E DOZËS SË TRETË

Komisioni Kombëtar i Imunizimit (NITAG) dhe Instituti i Shëndetit Publik kanë filluar procesin e mbledhjes së të dhënave dhe janë  duke konsideruar mundësinë e futjes së një doze të tretë të vaksinës së koronavirusit, i është konfirmuar për gazetën Dan nga ky institucion. Shefja e departamentit të imunoprofilaksisë, Milena Popović Samardžić, tha se po  mbledhin të dhëna për futjen e dozës së tretë, dhe pastaj do t’i paraqesin ato në Komisionin Kombëtar të Imunizimit, i cili do të merrë vendimin përfundimtar. “Duhet të përcaktohet nëse kemi të dhëna për antitrupat tek njerëzit e moshuar që morën vaksinën” Sinofarm “dhe nëse duhet të shkojmë me vaksinën” Pfizer “pas kësaj. Këto janë pyetje mbi të cilat ne kemi mbledhur tashmë literaturë edhe nga jashtë. Kjo është arsyeja pse kemi bëmë një studimik tonin për imunitetin në grupe të caktuara të popullsisë. Jemi vend i vogël dhe mund ta përfundojmë këtë  me sukses,” tha Popoviq Samarxhiq.

SHARE