SATTERTHWAITE: MËNYRA TRONDITËSE SE SI RUHEN PROVAT, GJYQTARËT JANË TË PASIGURT

Raportuesja Speciale e Kombeve të Bashkuara (OKB) për pavarësinë e gjyqtarëve dhe avokatëve, Margaret Satterthwaite, beson se politikanët në Mal të Zi tregojnë qëllimin e tyre për të marrë meritën për ndjekjen penale në rastin e Tunelit.

Pasi ka analizuar situatën në drejtësinë në vendin tonë, ajo tha se është tronditur nga arkivat dhe mënyra se si mbahen provat.

Ajo beson se gjyqtarët janë në rrezik sigurie dhe se avokatët janë në konflikt interesi.

Satterthwaite tha në konferencën për shtyp se njerëzit “e zakonshëm” në Mal të Zi janë të pafuqishëm dhe të lënë pas dore.

“Gjyqtarja e shtatë e Gjykatës Kushtetuese, Prokurori i Lartë i Shtetit dhe një anëtar i Këshillit Gjyqësor për politikanët duhet të jetë prioritet. Mungon veprimi i tyre i drejtë”, ka deklaruar ajo.

Ajo thekson se Këshilli Gjyqësor dhe Prokurorial duhet të përbëhet nga profesionistë dhe të zgjidhet nga një organ jopolitik.

SHARE