Mësoni se përse nuk duhet kurrë t’i mbani brenda këpucët me të cilat dilni jashtë!

Mbajtja e këpucëve në ambiente të mbyllura mund të jetë mirëseardhja e një numri të madh mikrobesh në shtëpinë tuaj. Ndërsa nuk është sekret që trotuaret publike, parqet dhe dyshemetë janë të mbushura me baktere, eksperimenti DIY i një krijuesi të përmbajtjes zbuloi të vërtetën e neveritshme të mbërthyer në fund të këpucëve tuaja. Dena O’Neill, një mësuese e pastrimit dhe organizimit të shtëpisë, e cila mburret me më shumë se 33,000 ndjekës në Instagram, ndau realitetin e veshjes së këpucëve në ambiente të mbyllura pasi fshiu pjesën e poshtme të këpucëve të saj.

Në një “Instagram Reel” që ka grumbulluar më shumë se 20,000 pëlqime, O’Neill filloi një eksperiment shkencor në shtëpi për të zgjidhur debatin midis avokatëve dhe skeptikëve të veshjes së këpucëve të brendshme. Ajo shkroi:

Disa javë më parë, bëra një sondazh duke pyetur se kush mban këpucë [të veshura publikisht] në të gjithë shtëpinë e tyre. U habita se sa njerëz thanë PO, ata veshin këpucët në të gjithë shtëpinë e tyre. Pra, doja të kuptoja se sa të pista janë këpucët tona të veshura publikisht dhe dyshemeja ku ecim me ato këpucë.

Pasi fshiu thembrat e këpucëve dhe hyrjen e shtëpisë së saj, ajo i depozitoi patogjenët në një enë dhe i la të nxehen për një javë në një dollap të errët. Rezultati? Një numër sporesh bakteresh që nxisin gojën që lulëzojnë në të dyja enët plastike, të cilat e kishin habitur O’Neill. Ndërsa ajo pranoi se nuk e dinte “se çfarë po rritet saktësisht në ato pjata”, ajo tha se ndoshta “nuk janë baktere të mira” për shkak të shumë vendeve të papastra që këpucët tona udhëtojnë jashtë, si parqet dhe bari ku “kafshët urinojnë dhe bëjnë jashtëqitjen. ”

Nëse i vishni këto këpucë nëpër shtëpi, duhet të pastroni dyshemetë shumë shpesh. Kjo kërkon shumë më shumë sesa heqja e këpucëve,” tha ajo, duke i këshilluar shikuesit që të blejnë një palë shapka vetëm për përdorim të brendshëm.

SHARE