JAVA EVROPIANE E PARANDALIMIT TË KANCERIT TË QAFËS SË MITRËS

Në qendrën tregtare Big Fashion në Podgoricë është vënë një pult informativë me qëllim të promovimit të shëndetit publik dhe edukimit për parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e kancerit të qafës së mitrës, njoftoi Qendra Shëndetësore e Podgoricës. Siç thanë ata, gratë e moshës 30 deri në 50 vjeç do të mund të caktojnë një kontroll të kancerit të qafës së mitrës. QSHP tha se është e rëndësishme të dihet se pothuajse çdo rast i kancerit të qafës së mitrës mund të parandalohet, nëse zbulohet në kohë. Nga Qendra Shëndetësore Podgoricë thanë se qëllimi i shënimit të Javës Evropiane të parandalimit të kancerit të qafës së mitrës është ndërgjegjësimi për këtë sëmundje dhe njohuritë se çfarë mund të bëhet për ta parandaluar atë.

SHARE