GJUKANOVIQ: QEVERIA NUK I DURON KRITIKAT DHE MERR SHENJAT E DIKTATURËS, TOTALITARIZMIT

Ish-presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, ka bërë të ditur se qeveria e sotme nuk e toleron mendimin kritik dhe etiketimet e diktaturës, totalitarizmit dhe represionit.

“Në një shoqëri që përpiqet për përparim, kritikat ndaj qeverisë dhe kritikët e qeverisë janë një forcë dhe faktor shtesë në zhvillimin demokratik. Në tre vitet e fundit, pak aktorë në skenën publike kanë ruajtur pavarësinë dhe paanësinë e tyre, kanë mprehur mendimin e tyre kritik pavarësisht sulmeve të drejtpërdrejta gjithnjë e më të shpeshta nga autoritetet, si disa OJQ, gazetarë, artistë, intelektualë. Ne mund të pajtohemi me vlerësimet e tyre ose jo. Ne mundemi dhe do të ishte e dëshirueshme që të kishim një dialog me ta për këtë. Por ne duhet, sidomos nëse jemi bartës të funksioneve shtetërore, të respektojmë pavarësinë e tyre dhe të sigurojmë të drejtën e tyre për të vepruar lirisht, pa frikësime dhe kërcënime”, ka shkruar Gjukanoviq në Twitter.

Ai thekson se vetëm një shoqëri e tillë malazeze do të jetë pjesë organike e familjes evropiane dhe shtoi se mendimi kritik e bën më të mirë një qeveri të përgjegjshme dhe të aftë.

“Ky mendim i sotëm padyshim nuk toleron dhe për fatkeqësinë tonë kolektive merr etiketat e diktaturës, totalitarizmit dhe represionit. Të gjitha nën kujdesin e luftës së dikujt për drejtësi, me forcë, në kundërshtim me ligjin dhe standardet demokratike”, përfundoi Gjukanoviq.

SHARE