PËRFAQËSUESIT E LISTAVE ZGJEDHORE NËNSHKRUAN KODEKS PËR NJË FUSHATË TË DREJTË DHE DEMOKRATIKE

Me nënshkrimin e Kodeksit për një fushatë zgjedhore të ndershme dhe demokratike, të gjithë aktorët e zgjedhjeve parlamentare morën përsipër të promovojnë të drejtën e pacenueshme të qytetarëve për të votuar lirishëm.

Përfaqësuesit e listave zgjedhore nënshkruan Kodeksin me iniciativën e Qendrës për Tranzicionin Demokratik.

Listat zgjedhore morën përsipër të mos ndikojnë në rezultatin e votimit me veprime të dhunshme ose të paligjshme, të përdorin dhunë, të pengojnë gazetarët në kryerjen e punës së tyre, të parandalojnë dhe të ndërhyjnë në tubime publike dhe aktivitete propagandistike të partive të tjera, të shkatërrojnë materiale propagandistike, të kryer fushata anonime negative.

Përfaqësuesi i Forumit Shqiptar, Marash Dukaj, tha se shpreson që të gjithë nënshkruesit të jenë të ndershëm në zbatimin e dispozitave të Kodit.

“Duhet të jemi të vetëdijshëm se kuadri ligjor është diskriminues për shqiptarët dhe më të diskriminuarit janë romët. Romët dhe egjiptianët duhet të jenë pjesë e procesit sepse janë një faktor i rëndësishëm në shoqërinë tonë”, tha Dukaj.

Përfaqësuesi i Aleancës Shqiptare, Ardian Mavriq, tha se dëshiron që të gjithë pjesëmarrësit në zgjedhje të jenë të drejtë dhe korrekt dhe të mos shantazhojnë popullin shqiptar, siç pretendon ai, partitë e mëdha e kanë bërë më parë.

SHARE