KRIVOKAPIQ: QEVERIA DO TË ZGJASË DERI NË FUND TË MANDATIT

Qeveria aktuale e Malit të Zi do të zgjasë deri në fund të mandatit të saj, tha Kryeministri Zdravko KrivokapiQ gjatë një leksioni në Fakultetin e Shkencave Politike në Banja Luka. Ai tha se problemi në Malin e Zi është se ka një bllokadë të sistemit ligjor. Politika duhet të kryhet në një mënyrë që është etike, dhe të sigurojë gjithçka që përfaqëson cilësi, dhe cilësia më e lartë është njohuria, tha Kryeministri. “Cilësia më e madhe është dija. Ju mund të humbni gjithçka dhe shumë kanë humbur pasuri dhe fuqi dhe forcë gjatë gjithë historisë së tyre, por e vetmja gjë që askush nuk mund t’ua marrë atyre është dija. Kjo është arsyeja pse detyra kryesore e çdo politike është të sigurojë një cilësi të mjaftueshme të njohurive, në mënyrë që përmes njohurive të gjithë të ndiejmë prosperitet në të gjitha fushat, në mjekësi, inxhinieri, shkenca juridike dhe politike dhe filozofi. Sepse e vetmja njohuri është fuqia,” tha Krivokapiq. Kryeministri tha se politika është e ndarë nga etika dhe se ai mund të dëshmojë këtë në bazë të shembujve të shumtë nga 30 gushti deri më sot. Kryeministri Krivokapiq gjithashtu theksoi se ne duhet të shikojmë drejt së ardhmes. “Ne kemi vuajtur mjaftueshëm për tu grinder përsëri për ndonjë gjë. Ne po luftojmë që të rinjtë të qëndrojnë në vend,” tha Kryeministri Zdravko Krivokapiq.

SHARE