ARRESTOHET ISH-DREJTORI I POLICISË NË MAL TË ZI

Prokuroria Speciale e Shtetit e ka konfirmuar se ish-drejtori i Policisë së Malit të Zi, Vesellin Veloviq, është arrestuar të hënën, dhe ndaj tij rëndojnë akuzat për “akte kriminale të krijimit të një organizate kriminale, abuzim me pozitë zyrtare dhe kontrabandë”.

Me akuza të njëjta përballen edhe tre persona tjerë.

“Departamenti i Policisë Speciale, me urdhër të Zyrës së Prokurorit Special, i ka privuar nga liria V.V dhe M.N, dhe ndaj tyre është ngritur padi penale, si dhe ndaj A.M dhe N.M., të cilët janë në kërkim”, është thënë në deklaratën e Prokurorisë.

Në të është thënë se zyrtarët policorë i kanë bastisur edhe banesat dhe objektet tjera në pronësi të të arrestuarve.

“Dëshmitë kundër tyre janë mbledhur në bashkëpunim me Agjencinë e Bashkimit Evropian për Bashkëpunim dhe Sundim të Ligjit – EUROPOL”.

Mes tjerash, autoritetet e Malit të Zi, kanë paralajmëruar se aktivitetet e tyre në këtë drejtim, do të vazhdojnë edhe në ditët në vijim.

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq tha se “dora e drejtësisë më në fund ka arritur Veselin Veloviq”.

Ndërsa, ministri i Brendshëm Filip Axhiq tha se “nuk ka individë të paprekshëm dhe bastione të pathyeshme mafioze”, dhe se “shteti po fiton”.

SHARE