KRYETARJA E PËRGJITHSHME E OSBE-së DO TË VIZITOJ MALIN E ZI MË 25 DHE 26 MAJ

US Secretary of State Antony Blinken, poses for a photo with Swedish Foreign Minister Ann Linde, prior to their meeting, at the Harpa Concert Hall in Reykjavik, Iceland, Wednesday, May 19, 2021, on the sidelines of the Arctic Council Ministerial summit. Top diplomats from the United States and Russia are set to square off this week in Iceland for their first face-to-face encounter that comes as ties between the nations have deteriorated sharply in recent months. (Saul Loeb/Pool Photo via AP)

Kryetarja e Përgjithshme e OSBE-së, Ministrja e Jashtme Suedeze EN Linde, do të vizitojë Malin e Zi më 25 dhe 26 maj. “Vizita e Lindës do të përqëndrohet në aspektet kryesore të punës së OSBE-së dhe mbështetjen e ofruar nga Misioni i OSBE-së për zhvillimin e vendit pritës në drejtim të sigurisë rajonale, lirive themelore, sundimit të ligjit dhe barazisë, forcimin e paqes dhe sigurisë së grave dhe rëndësinë të fuqizimit ekonomik të grave. Ajo gjithashtu do të theksojë rëndësinë e qeverisjes së mirë, luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar ndërkombëtar,” thuhet në deklaratën e OSBE-së.

SHARE