Si të mos ngjitet ushqimi në tigan: Shumica e njerëzve nuk e dinë këtë truk, por është i shpejtë dhe efektiv

Kur ushqimi skuqet pa vaj, shpesh shkakton ngjitje dhe probleme të tjera gjatë përgatitjes

Disa receta thonë se ushqimi duhet të skuqet ose piqet në një tigan të ngrohur mirë, por pa vaj.

Ndodh shpesh që ushqimet e përgatitura në këtë mënyrë të ngjiten në tigan, sepse nuk jeni kurrë të sigurt nëse është ngrohur mjaftueshëm.

Një video është bërë hit në rrjetet sociale, në të cilën mund të përdorni një truk për të parë nëse tigani është ngrohur mjaftueshëm dhe ushqimi nuk do të ngjitet më, transmeton Telegrafi.

Është e gjitha në ujë. Vendoseni tiganin në pllakë shporeti dhe ndizeni. Kur mendoni se është ngrohur mjaftueshëm, hidhni një lugë ujë.

Nëse uji fillon të përhapet, do të thotë se nuk është nxehur mjaftueshëm, por nëse nga uji fillojnë të formohen “rruaza” të vogla, do të thotë se tigani është nxehur shumë.

Kur derdhni ujë në tigan, ai duhet të formojë “rruaza” dhe të rrëshqasin rreth tepsisë. Kjo do të thotë se është nxehur ashtu siç duhet dhe se ushqimi nuk do të ngjitet. /Telegrafi/

SHARE