KONKURSI I RI PËR GJYQTARË TË GJYKATËS KUSHTETUESE FILLON JAVËN E ARDHSHME

Komisioni Kushtetues njëzëri vendosi të shpallë konkurs të ri publik për zgjedhjen e katër gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese të Malit të Zi me një afat prej 15 ditësh. Afati fillon nga dita e publikimit të konkursit në gazetën ditore, e cila do të jetë nga e diela ose e hëna. Kryetarja e Bordit, Simonida Kordiq, i ka njoftuar anëtarët e atij organi për letrën që ka pranuar nga kryetarja e Kuvendit, Danijela Gjuroviq, në të cilën kërkohet që Bordi të fillojë dhe zbatojë procedurën e thirrjes së re publike për zgjedhje të gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese sa më shpejt të jetë e mundur. Kordiq gjykoi se një mënyrë e tillë e të drejtuarit të kryetares Gjuroviq ishte e papërshtatshme. “Kemi komunikim normal, kolegjiumet mbahen rregullisht dhe çdo gjë që mund të bëhet, që mund të thuhet, është e paqartë, gjithçka zgjidhet në diskutime të rregullta”, tha Kordiq. Ajo tha se në dy vitet e kaluara Komisioni Kushtetues shpalli brenda afatit dhe zhvilloi në mënyrë transparente dhe efikase pesë konkurse për përzgjedhjen e gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese.

SHARE