1.7 milion dollarë në NFT janë vjedhur në një “sulm kibernetik” ndaj përdoruesve të OpenSea

OpenSea është një nga platformat më të mëdha dhe më të njohura për tregtimin e NFT-ve dhe përdoruesit e saj kanë qenë objektivi i sulmit të fundit të phishing.

Dhe sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë për një vjedhje prej rreth 1.7 milion dollarë në NFT.

Phishing është një sulm që përpiqet të vjedhë paratë ose identitetin tuaj duke ju bërë të zbuloni informacione personale – të tilla si numrat e kartave të kreditit, informacionet bankare ose fjalëkalimet – në faqet e internetit që janë legjitime.

Mashtruesit kibernetikë janë zakonisht kompani, miq ose të njohur të besuar në një mesazh të rremë që përmban një lidhje me një faqe interneti phishing.

Në këtë rast, pikërisht kështu ka ndodhur.

Vetë platforma OpenSea nuk u hakua, por përdoruesit e saj ishin objektivi i një sulmi të tillë në formën e një emaili, i krijuar për t’u dukur si një përditësim i Komunitetit OpenSea.

Lajmi i mirë është se disa nga NFT-të e vjedhura janë kthyer, ndërsa disa janë shitur nga sulmuesit.

Incidenti aktualisht po hetohet nga OpenSea. /Telegrafi/

SHARE