NË PARLAMENTIN E MALIT TË ZI U FORMUA KLUBI I GRAVE

Inkurajimi i grave për t’u angazhuar në politikë është një hap i rëndësishëm drejt krijimit të një shoqërie në të cilën zëri i çdo gruaje të dëgjohet, tha nënkryetarja e Kuvendit Zdenka Popoviq.

Në nënshkrimin e marrëveshjes për formimin e Klubit të Grave të mbledhjes së 28-të të Kuvendit, ajo tha se sot deputetët thonë se nuk do të ndalen në luftën për drejtësi, barazi dhe dinjitet të grave.

“Gratë në Mal të Zi janë të pamjaftueshme të përfaqësuara në pozitat kyçe dhe pozitat vendimmarrëse, madje edhe në partitë politike”, tha Popoviq.

Ajo tha se në mbledhjen e re të Kuvendit më pak se 30 për qind janë deputete femra, çka, siç vlerësoi ajo, tregon se Mali i Zi po përballet me sfida serioze demokratike.

“Nuk është një reflektim i partneritetit të vërtetë dhe barazisë gjinore. Inkurajimi i interesimit të grave në politikë është një hap i rëndësishëm drejt krijimit të një shoqërie ku zëri i çdo gruaje të dëgjohet”, tha Popoviq.

Ajo tha se Klubi i Grave ka një mundësi për t’u bërë një zë që drejton dialogun për çështjet kryesore që formësojnë komunitetin.

“Besoj se mund të krijojmë një shoqëri në të cilën gratë do të jenë aktive në politikë”, tha Popoviq.

Kryetari i Kuvendit Andrija Mandiq tha se anëtarët e Klubit të Gruas kanë gjetur një pikë shtesë ku mund të bashkohen dhe bashkërisht të vendosin kërkesat për Kuvendin dhe publikun malazez.

SHARE