NUK KA RRITJE TË ÇMIMIT TË ENERGJISË ELEKTRIKE DERI NË FUND TË VITIT

Energjia elektrike nuk do të rritet në çmim deri ne fundit të vitit, dhe ka shumë mundësi as në tremujorin e parë të vitit të ardhshëm, tha drejtori i Elektroekonomisë së Malit të Zi, Nikolla Rovçanin. Ai shpjegoi se EEMZ u jep qytetarëve energji elektrike pesë herë më të lirë se sa është në tregun e aksioneve dhe beson se kjo mund të mbahet deri në fund të vitit, si dhe një zbritje për paguesit e rregullt. Mali i Zi kishte importe të energjisë elektrike në gusht, pavarësisht çmimeve të larta prej 15 milion euro. “Ishte një goditje e madhe për buxhetin tonë, por në çdo rast, në lidhje me çmimin e bursës, ne u japim qytetarëve energji elektrike më të lirë, pesë herë më pak në raport me çmimin në bursë,” vuri në dukje drejtori i EEMZ.  Ai beson se mund ta mbajnë një gjendje të tillë deri në fund të vitit.

SHARE