GJUKANOVIQ: DO TA KTHEJ LIGJIN PËR PROKURORINË E SHTETIT NË KUVEND

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq njoftoi se do të kthej Ligjin mbi Prokurorinë e Shtetit në Kuvend për një ri-vendim, por ai gjithashtu shtoi se PDS-ja nuk ka frikë nga ndryshimi i atij akt. Ai gjithashtu tha se nuk do të jepte pëlqimin e tij për emërimin e disa ambasadorëve, sepse, siç shton Gjukanoviq në diplomaci, nuk mundet askush që punon ose flet kundër Malit të Zi. Po ashtu, njoftoi se PDS-ja nuk mori vendim mbi bojkotin e parlamentit dhe se çështja e shkarkimit të Ministrit Vlladimir Leposaviq nuk është arsyeja pse ata u larguan nga seanca e Kuvendit. Gjukanoviq beson se PDS-ja do të kthehet në pozicionin nga i cili do ta çojë Malin e Zi në BE shumë më shpejt. Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, mbajti sot një konferencë vjetore për shtyp në Cetijë, dhe theksoi se 21 maji gjithmonë ngjall emocione dhe krenari të veçantë, posaçërisht në Cetijë. “Detyrimi ynë është të përmirësojmë dhe mbrojmë vazhdimisht arritjet e Ditës së Pavarësisë,” tha Gjukanoviq. “Sot, Mali i Zi është një komunitet i qëndrueshëm multietnik, një fqinj i respektuar dhe i besueshëm, një partner dhe aleat i respektuar në Evropë dhe në skenën globale. Njohja ndërkombëtare dhe progresi në reformat e përgjithshme e kanë sjellë Malin e Zi nga anëtarësimi në OSBE, përmes Kombeve të Bashkuara dhe organizatave dhe institucioneve të tjera politike dhe financiare ndërkombëtare, si dhe shoqatave dhe iniciativave të shumta rajonale, në anëtarësimin në NATO, familjen e vendeve më të zhvilluara dhe demokracitë në botë. Dhe në një pozicion udhëheqës në procesin e negociatave me BE. Ne jemi i vetmi vend kandidat me të gjithë kapitujt e hapur të negociatave. Ai udhëtim nuk ishte aspak i lehtë. Nuk është as sot,” tha Gjukanoviq.

SHARE