ABAZOVIQ: ZGJIDHJET NUK DREJTOHEN KUNDËR INDIVIDËVE

Në procedurën e ndryshimit të Ligjit për Prokurorinë e Shtetit, vazhdoi injorimi i vazhdueshëm i organizatës së prokurorit, tha Prokurori i Lartë i Shtetit Ivica Stankoviq dhe shtoi se zgjidhja e ofruar nuk ishte e pranueshme për ta. Zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq theksoi se ideja e këtij ligji nuk drejtohet personalisht kundër askujt dhe se askush individualisht nuk mund të jetë mbi interesat e Malit të Zi. Stankoviq beson se këto ndryshime nuk janë në favor të organizatës së prokurorit dhe interesave kombëtare të Malit të Zi. “Zgjidhje të tilla janë të papranueshme për ne. Nëse miratohen zgjidhje të tilla, kjo do të thotë vuajtje e ligjit, sundimi i ligjit. Zgjidhje të tilla janë nën ndikimin politik,” tha Stankoviq. Abazoviq, nga ana tjetër, kujtoi se u tërhoq ndryshimi i Ligjit për Prokurorinë Speciale. Ai tha se projektligji për zyrën e prokurorit të shtetit përkon me mendimin e Komisionit të Venecias. Ai beson se Mali i Zi nuk ka pasur një Këshill Prokurorial funksional deri më tani. “Unë besoj se me përbërjen e re të Këshillit Prokurorial, disiplinë më të madhe dhe një përpjekje më të madhe për të kristalizuar gjërat, ne mund të kemi rezultate të dukshme brenda një viti,” tha Abazoviq. Ai bëri thirrje që gjërat e mira nga kjo zgjidhje ligjore të pranohen dhe të bëhen korrigjime nëse është e nevojshme.

SHARE