INCIDENCA E SËMUNDJES NË MALIN E ZI NË NIVELIN MË TË ULËT QË NGA KORRIKU I VITIT 2020

Incidenca e koronavirusit në Malin e Zi sot është në nivelin më të ulët që nga korriku i vitit të kaluar, tha drejtori i Institutit të Shëndetit Publik, Igor Galliq. Ai në konferencën për shtyp njoftoi se numri mesatar i të sapo infektuarve javën e kaluar ishte 18, dhe ka pasur një rënie të vazhdueshme të këtij treguesi që nga marsi i këtij viti. “Aktualisht, ka 380 raste aktive dhe 60 persona të shtruar në spital. Nga numri mesatar i testuar, pjesa e atyre pozitive është 1.43 përqind,” shpjegoi Galliq. Ai njoftoi se 270,237 doza të vaksinës u dhanë deri më 16 qershor, nga të cilat 146,964 qytetarë u imunizuan me dozën e parë, dhe 123,273 në total. “Nga popullata e rritur, 30.6 përqind morën një dozë të vaksinës dhe 27.7 përqind morën të dyja dozat,” tha Galliq. Si përqindje, në lidhje me numrin e banorëve, siç tha drejtori i ISHO, Mali i Zi ka vaksinuar më shumë qytetarë në raport me Shqipërinë, Kosovën, BeH, Maqedoninë e Veriut dhe Bullgarinë kur bëhet fjalë për vendet e BE. Ai theksoi se treguesi i sëmundjes kumulative në Malin e Zi për 14 ditë është më pak se 20 vende të Bashkimit Evropian. Sipas të dhënave më të fundit nga Instituti i Shëndetit Publik në Mal të Zi, në 24 orët e fundit, një vdekje u regjistrua si rezultat i koronavirusit dhe u regjistruan 16 raste të infektuara rishtazi.

SHARE