PAKETA E RE PËRKRAHËSE DO TU NDIHMOJË KOMPANIVE TË RREZIKUARA

Paketa e re e përkrahjes për qytetarët dhe ekonominë është transparente dhe i kontribuon afarizmit të kompanive të cilat janë të rrezikuara për shkak të pandemisë së korona virusit, është vlerësuar në mbledhjen e Këshillit të Shoqatës së Metalurgjisë dhe të Industrisë Metalike të Odes Ekonomike të Malit të Zi. Përfaqësuesja e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Milena Jovetiq ka kumtuar se paketa e re e masave u është dedikuar firmave më të rrezikuara në veprimtaritë të cilat shënojnë rënie të qarkullimit mbi 50%. “Në periudhën e ardhshme do të realizohen edhe programe mbështetëse zhvillimore. Qeveria është duke punuar në definimin e programit të ri për avancimin e konkurrencës dhe presim ai të jetë i gatshëm gjatë muajit prill ose maj”, ka theksuar Jovetiq.

SHARE