NËSE ZGJEDHJET DO TË MBAHESHIN NË NJË DITË, KURSIME DERI NË NJË MILION EURO

Më shumë se 880 mijë euro janë ndarë nga buxheti për mbajtjen e zgjedhjeve presidenciale, thotë Ministria e Financave për TVMZ. Shpenzimet për zgjedhjet parlamentare nuk janë planifikuar dhe nëse shpallen do të financohen nga rezervat buxhetore. Nëse do të mbaheshin brenda një dite, shteti do të kursente deri në një milion euro, sipas analistëve. “Do të duhej të ndaheshin rreth katër milionë euro nëse zgjedhjet do të mbaheshin brenda një dite. Mund të shohim se ndryshimi do të jetë diku rreth një milion euro kur zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare të mbahen në ditë të ndryshme. Kjo do të thotë se ne mund ta kishim përdorur atë shumë më me mençuri”, thotë Marko Pejoviq, drejtor programi i OJQ-së UZOR. Pejoviq shpjegon gjithashtu se paratë më të mëdha në proceset zgjedhore shkojnë për partitë politike për fushatat e tyre, gjë që ishte edhe në zgjedhjet e vitit 2020. “Nga tre milionë e gjysmë euro, 2.5 milionë janë ndarë për partitë politike dhe rreth 800 mijë euro për financimin e nevojave të Komisionit Shtetëror Zgjedhor”, thotë Pejoviq.

SHARE