Detaje nga hoteli më futurist në botë – që do të hapet vitin e ardhshëm!

Imazhet e para të një hoteli futuristik që po ndërtohet aktualisht janë publikuar përpara hapjes së planifikuar në vitin 2024

Sheybarah Resort ndodhet në një ishull të pabanuar, që ndodhet 45 minuta me varkë nga kontinenti, me hapësirë për 140 të ftuar dhe një staf prej 260 personash për të përmbushur nevojat e tyre.

Vetë hoteli do të përbëhet nga “rruzulla” të vendosura mbi ujë dhe vila buzë detit, të cilat do i lejojnë mysafirët të jenë pranë një mjedisi natyror, ndërsa largohen nga çdo gjë tjetër.

Sipas zhvilluesve të kompanisë Red Sea Global, rruzullat futuriste do të “notojnë mbi ujë” dhe do të pasqyrojnë detin dhe qiellin, si dhe do të ofrojnë pamje të shkëmbinjve koralorë më të bukur dhe të pacenuar në botë që strehojnë shumë lloje zogjsh, peshqish dhe kafshësh të tjera detare.

Projektuesit thonë se qëllimi kryesor i projektit është se si të ruhet dhe përmirësohet sa më mirë biodiversiteti në habitatin përreth, duke ofruar një përvojë luksoze që do të tërheqë vizitorë nga e gjithë bota.

Resorti, i vendosur në Arabinë Saudite, synon të jetë miqësor ndaj mjedisit me planet për të gjeneruar të gjithë energjinë e tij përmes një ferme diellore në vend. Ai është projektuar nga kompania “Killa Design”, e cila gjithashtu krijoi Muzeun e së Ardhmes në Dubai. Uji i pastër do të jetë gjithashtu i disponueshëm, me një impiant shkripëzimi që e kthen ujin e detit në ujë të freskët.

Ishulli do të ketë gjithashtu fabrikën e tij të riciklimit, për të reduktuar nevojën për të sjellë materiale në ishull dhe për të minimizuar mbetjet.

Mbi të gjitha, resorti do të ofrojë një “përvojë unike spa” me një pishinë dhe pajisje fitnesi, si dhe ambiente rekreative në natyrë, të tilla si një plazh, fusha sportive dhe një qendër zhytjeje për turistët.

Vizitorët do të mbërrijnë në resor nëpërmjet një skele mbërritjeje me aeroplan detar, nga ku ata transportohen me karroca pa shofer në lagunën e brendshme.

Një pjesë e qëllimit është “riemërtimi i Arabisë Saudite si një destinacion i nivelit të lartë të eko-turizmit detar”. E para nga vilat mbi ujë të hotelit mbërriti në pikën turistike të Detit të Kuq këtë muaj, me 73 prej tyre që do të instalohen përpara ditës së hapjes.

CEO i Red Sea Global, John Pagano, tha: “Ne po mirëpresim të ardhmen e turizmit në Arabinë Saudite. Këto pasuri në hapësirë janë grupi i parë i 73 vilave mbi ujë për Resortin tonë ikonik Sheybarah në Detin e Kuq.” /Telegrafi/

SHARE