HAPET ZYRTARISHT REPARTI I PEDIATRISË NË BIJELLO POLE, INVESTIM 400.000 EURO

Reparti i pediatrisë në Spitalin e Përgjithshëm në Bijello Pole është rikonstruktuar dhe pajisur plotësisht dhe sot është hapur zyrtarisht nga ministri i Shëndetësisë në mandatin teknik Dragosllav Shqekiq dhe kryeministri në mandatin teknik Dritan Abazoviq.

“Falë këtij investimi të vlefshëm, punëtorët do të kenë kushte më të mira pune dhe pacientët më të rinj nga komuna e Bijello Poles në të ardhmen do të kenë shërbime më të mira shëndetësore dhe do të kenë kushte më komode gjatë qëndrimit të tyre në këtë institucion shëndetësor verior”, ka shkruar Shqekiq në Twitter.

Dhe Abazoviq falënderoi drejtorin e atij institucioni, Kenan Eroviq, “i cili me përkushtimin dhe punën e tij mund të shërbejë si shembull për shumë kolegë”.

“Bijello Pole ka një klinikë të re pediatrike! Sot do të hapet reparti pediatrik i rikonstruktuar dhe i pajisur plotësisht në Spitalin e Përgjithshëm të Bijello Poles. Vlera e përshtatjes së hapësirës gati 1000 metra katrorë dhe blerja e pajisjeve mjekësore më të fundit ishte rreth 400 mijë euro”, ka shkruar Abazoviq në Twitter.

Presidenti i Malit të Zi, Jakov Millatoviq theksoi rëndësinë e pediatrisë në mjekësi, e cila paraqet peng për të ardhmen, sepse shëndeti i fëmijëve është prioritet për të gjithë ne së bashku, por edhe përgjegjësi.

“Spitali i Përgjithshëm në Bijello Pole është një nga shembujt që dëshmon pozitivisht se si me vullnet të mirë dhe qëllime të mira mund të bëhet shumë në një kohë të shkurtër dhe t’i rikthehet reputacioni këtij institucioni që meritojnë qendrat mjekësore”, tha Millatoviq.

SHARE