ABAZOVIQ: MBËSHTETJA E KOMISIONIT TË VENECIAS KA NJË RËNDËSI TË JASHTËZAKONSHME

Mbështetja e Komisionit të Venecias është e një rëndësi të jashtëzakonshme në këtë fazë të reformës së zyrës së prokurorit malazes dhe ajo krijoi parakushtet e nevojshme për një luftë thelbësore dhe të fortë kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, thuhet në letrën e se Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dr. Dritan Abazoviq, i cili i dërgoi Presidentit të Komisionit të Venecias (KV), Gianni Bukiki, dhe me  përmbajtjen e së cilës informoi edhe Komisionerin Evropian për Zgjerimin dhe Fqinjësinë, Oliver Varheli. Duke theksuar rëndësinë e luftimit të korrupsionit të akumuluar dhe krimit të organizuar në procesin e mëtejshëm të integrimit evropian të Malit të Zi, në një letër drejtuar Bukiki dhe Varheli, Abazoviqi i informoi se deputetët në Parlamentin e Malit të Zi miratuan Projektligjin me rekomandime shtesë të Komisionit të Venecias më 12 maj dhe theksoi se Qeveria e Malit të Zi dhe shumica parlamentare së shpejti do të fillojnë një dialog për të zgjidhur situata e përkohshme në prokurori dhe gjyqësor. Ai përkujton se ndryshimet e miratuara janë një përparim i madh në raport me projektligjin origjinal, si dhe se amendamenti paraqet ndryshime në lidhje me opinionin, vlerësimet, propozimet dhe rekomandimet që Kuvendi, dmth trupi kompetent i punës mund të paraqesë tek Këshilli Prokurorial dhe Ministri i Drejtësisë. Zëvendëskryeministri theksoi se beson në efikasitetin në gjetjen e zgjidhjeve të përbashkëta “në mënyrë që t’u tregojë qytetarëve tanë dhe partnerëve evropianë që ne, si përfaqësues të zgjedhur në mënyrë legjitime, jemi më shumë se të gatshëm për të nënshtruar interesat e partive dhe të tjera ndaj atyre të përgjithshme.” Ai thekson se Qeveria e Malit të Zi edhe njëherë falënderon për të gjitha përpjekjet e bëra nga Komisioni i Venecias (KV) gjatë gjithë procesit thelbësor të reformës së zyrës së prokurorit në Malin e Zi dhe sundimit të ligjit në përgjithësi.

SHARE