QALLOVIQ MARKOVIQ ZGJEDHET NË KRYE TË EKIPIT TË EKSPERTËVE TË KËSHILLIT KOMBËTAR PËR LUFTËN KUNDËR KORRUPSIONIT

Në krye të ekipit të ekspertëve të Këshillit Kombëtar për Luftën kundër Korrupsionit në nivel të lartë do të jetë Drejtoresha e Rrjetit për Afirmimin e Sektorit Jo-Qeveritar (MANS) Vanja Qalloviq Markoviq. Siç u njoftua nga Qeveria, sot u mbajt seanca konstituive e Këshillit Kombëtar për Luftën kundër Korrupsionit, e cila u kryesua nga Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq. Këshilli gjithashtu miratoi Rregulloren e Procedurës së Këshillit. “Të gjithë anëtarët e Këshillit kanë hequr dorë vullnetarisht nga tarifat për pjesëmarrje në punën e Këshillit,” njoftoi Qeveria. Këshilli ndau përgjegjësitë e para dhe diskutoi Programin e Punës që do të miratohet në seancën e ardhshme, ndërsa Qalloviq Markoviq prezantoi skemën e punës së ekipit të ekspertëve. “Këshilli gjithashtu ka ndërmarrë aktivitete konkrete në seancën konstituive në lidhje me çështje të shumta që do të trajtohen intensivisht në periudhën e ardhshme,” thuhet në deklaratën e Qeverisë.

SHARE