Do t’ia riktheni bardhësinë dyerve dhe dritareve plastike të zverdhura në çast: Kjo është mënyra më efikase

Ka shumë mjete shtëpiake për të zbardhur plastikën e vjetër që mund t’i përdorni

Por, mbani në mend, duhet ta bëni me kujdes. Posaçërisht kur bëhet fjalë për aparatet elektronike.

Në raste të tilla, patjetër duhet t’i shkyçim nga energjia elektrike. Po ashtu nuk duhet menjëherë pas pastrimit t’i vëmë në energji elektrike. Madje, edhe nëse duhet t’i lidhim me kujdes në energji elektrike, në to mund të grumbullohet lagështia, gjë që do të çojë në kontakt të shkurtër. Prandaj, aparatin e tillë duhet lënë të thahet një kohë të gjatë.

Nëse është e mundur, është më mirë t’i ndani kutinë plastike dhe pajisjet elektronike nga njëra-tjetra. Më pas mund ta zbardhni në mënyrë të sigurt kutinë, ta thani mirë dhe ta bashkoni sërish me pajisjen, transmeton Telegrafi.

Rezulton se pasta e dhëmbëve mund të jetë e dobishme për ne. Mjafton të aplikoni pastën në plastikë, të lustroni me një leckë dhe ta shpëlani me ujë.

Sidoqoftë, mbani mend se kjo lloj paste përmban mikrogranula që mund të shkaktojnë gërvishtje të dukshme. Nëse plastika është mat, gërvishtjet nuk duhet të jenë të dukshme. Sidomos kur bëhet fjalë për një element që nuk e shikojmë nga afër (p.sh. skarë ventilimi). Në rastin e plastikës me shkëlqim, gërvishtjet tashmë mund të ndikojnë në estetikën e saj.

Mjafton të shtrydhni një limon dhe më pas ta mbuloni artikullin me pambuk.

Lëreni lëngun për disa minuta dhe më pas fshijeni me një leckë të lagur. Sigurisht, nëse është e nevojshme, trajtimi mund të përsëritet. Kjo metodë nuk do të sjellë gjithmonë rezultate të kënaqshme, por në disa raste mund të jetë e mjaftueshme dhe nuk ka nevojë të përdoren mjete më të forta. Peroksid hidrogjeni

Zonjat që ngjyrosin dhe ndriçojnë flokët e tyre me siguri e njohin peroksidin e hidrogjenit. Nëse e keni këtë lloj produkti në çantën tuaj kozmetike, mund ta përdorni për të pastruar plastikën e zverdhur. Mjafton ta aplikoni në sipërfaqe. Vetëm mos harroni se elementët metalikë mund të gërryen nën ndikimin e tij. /Telegrafi/

SHARE