SPAJIQ: MENDOJ SE ËSHTË ARRITUR NJË MARRËVESHJE PËR REGJISTRIMIN E POPULLSISË

Kryeministri i Malit të Zi Millojko Spajiq tha se mendon se është arritur marrëveshje me opozitën për regjistrimin e popullsisë dhe se beson se do të plotësohen të gjitha kushtet para fillimit të zbatimit të tij.

“Mendoj se kemi arritur një marrëveshje me opozitën dhe do të mbështetet nga shumica parlamentare. Mendoj se ky është maturimi i skenës politike”, tha Spajiq.

Ai ka theksuar se ende nuk kanë marrë përgjigje zyrtare nga opozita për marrëveshjen dhe regjistrimin, por presin që të jetë pozitive.

“Ne presim që të jetë pozitive, sepse ata i kanë të gjitha kushtet që kërkonin. Nuk do të doja të paragjykoja asnjë vendim të autoriteteve të tyre, po them vetëm përshtypjen time personale”, tha Spajiq.

Spajiq theksoi se Monstat duhet të relaksohet nga presionet politike.

Spajiq tha se janë krenarë për punën e Monstatit dhe se aktualisht janë duke punuar në kushte shumë të vështira.

Ai ka theksuar se do të rrisë tarifat e regjistruesve.

Buxheti për vitin 2024 do të miratohet deri në fund të vitit

Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, kryeministri tha se propozim-buxheti për vitin e ardhshëm do të kalojë në procedurë parlamentare dhe do të miratohet deri në fund të këtij viti.

I pyetur nëse deputetët e „Evropa Tani“ do ta mbështesin Irena Radoviqin për guvernatore të Bankës Qendrore të Malit të Zi, Spajiq u përgjigj se nuk ka pasur konsultime brenda partisë.

Spajiq ka theksuar se vendimi për aeroportet e Malit të Zi duhet të merret sa më shpejt.

“Problemet e kapaciteteve nuk mund të zgjidhen brenda natës. Ne po bëjmë gjithçka për të tërhequr linjat ajrore që të vazhdojnë fluturimet e tyre në Podgoricë në veçanti”, tha Spajiq.

SHARE