Gabimi që bëjmë kur skuqim mëlçitë: prandaj janë shpesh të thata dhe të forta

Mëlçia është jashtëzakonisht e shëndetshme, ndaj ia vlen ta përfshijmë përgjithmonë në menynë tonë

Mund të përgatiten në shumë mënyra, thjesht duhet të mbani në mend që të mos bëni gabimin që bëjnë shumica e njerëzve.

Mëlçia përmban shumë vitaminë A, vitaminë B dhe hekur. Është gjithashtu një burim shumë i mirë i proteinave. Përveç kësaj, është i ulët në yndyrë. 100 g mëlçi pule ka 120 kcal. Kjo e bën atë një ushqim të shkëlqyer dietik, transmeton Telegrafi.

Ajo gjithashtu ka një efekt pozitiv në shikimin tonë. Ndihmon në luftimin e anemisë për shkak të përmbajtjes së lartë të hekurit. Mbështet imunitetin tonë dhe shton energji. Vërtet ia vlen vëmendjen tuaj.

Megjithatë, kur i përgatisim, shumë prej nesh gabojnë.

Asnjëherë mos i hidhni erëza mëlçive para se t’i skuqni!

Nëse mëlçitë që po përgatitni janë të thatë dhe të forta, kjo ndodh sepse i keni hedhur erëza para se t’i skuqni. Ju nuk duhet ta bëni këtë gabim.

Hidhni erëza mëlçive vetëm pas skuqjes. Mundësisht pak para se t’i shërbeni. Kjo i mban mëlçitë të lëngshme brenda dhe nuk do të ngurtësohen, por do të jenë shumë më të shijshme.

Ju bëfshin mirë. /Telegrafi/

SHARE