MBLEDHJA KONSTITUIVE E PARLAMENTIT DO TË MBAHET ME 23 SHTATOR

Mbledhja konstituive e Parlamentit të ri të Malit të Zi do të mbahet më 23 shtator, tha Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Ivan Brajoviq. Takimi me Kryetarin e Kuvendit, Ivan Brajoviq, me rastin e caktimit të seancës së parë të Parlamentit, filloi në mesditë. Në takim morën pjesë të gjithë përfaqësuesit e listave zgjedhore. Brajoviq tha se ai pret që mbledhja e re do të vazhdojë në të njëjtën rrugë si ajo e mëparshme dhe do të jetë parlamenti më i hapur në rajon. Ai kërkoi që udhëheqësia e parlamentit të zgjidhet menjëherë në seancën konstituive. Bartësi i koalicionit “E zeza mbi të bardhë” Dritan Abazoviq shtoi se do të përpiqet dhe, për shkak të epidemisë, të shpejtoj procedurat në lidhje me zgjedhjen e Kuvendit dhe Qeverisë, por se nuk është një moment për vendime të nxituara, por të mençura.

SHARE