ULAREVIQ: SPAJIQ DO TË PËRPIQET TË “BLEJË” KOALICIONIN “PËR TË ARDHMEN E MALIT TË ZI”

Mandatari Millojko Spajiq do të përpiqet të formojë një qeveri me Demokratët dhe partitë e pakicave, por edhe të “blejë” koalicionin “Për të ardhmen e Malit të Zi”, sipas Daliborka Ulareviq, drejtoreshë ekzekutive e Qendrës për Edukim Qytetar.

Ajo tha se rezultati zgjedhor tregoi që në fillim se procesi i formimit të qeverisë nuk do të ishte as i shpejtë dhe as i lehtë.

“Prandaj, nuk është çudi që edhe dy muaj pas përfundimit të zgjedhjeve, përkundër negociatave intensive, edhe pse joformale, nuk ka shumë përparim në atë se cilat ishin pikat fillestare të aktorëve”, tha Ulareviq për agjencinë MINA.

Siç u shpreh ajo, fakti që më së paku flitet për parimet, programin dhe vlerat që duhet të përfaqësojë Qeveria dhe se shumica e negociatave fokusohen në shpërndarjen e “fuqisë së embëlsirës” në pushtetin ekzekutiv. Sipas saj, në thelb kjo është e njëjta gjë që kanë bërë Zdravko Krivokapiq dhe Dritan Abazoviq, ndonëse nga pozita të ndryshme dhe me motive të ndryshme.

“Dhe qeveritë e të cilëve subjektet politike u mblodhën rreth Frontit Demokratik të atëhershëm dhe koalicionit “Për të ardhmen e Malit të Zi” të sotëm, seriozisht “tundeshin” pa shumë përpjekje sa herë që ishte në interesin e tyre”, shtoi Ulareviq.

SHARE